Het programma voor Young Leaders Academy (YLA) is opgezet door Helping Heroes in samenwerking met Scouting Nederland, diverse lokale scouting organisaties, NL Cares en Stichting Lach.

Binnen YLA willen we jou helpen leiderschaps kwaliteiten te ontwikkelen door met een groep gelijkgestemde jongeren een toffe maatschappelijke activiteit of evenement te organiseren.
Aan de hand van het 10-stappenplan ga je met jouw groep en begeleider aan de slag.

Jongeren en jongvolwassenen van 12-30 jaar kunnen gratis meedoen aan YLA omdat het een programma is binnen het Maatschappelijke Dienst Tijd project van Helping-Heroes.
Per regio delen we groepen in met jongeren van ongeveer dezelfde leeftijd.
Een groep kan bestaan uit een schoolklas, een scouting groep, een groep jongeren van een jeugdhonk, of gewoon een groep vrienden.

Vanaf 8 deelnemers kan een groep deelnemen aan YLA.

Het idee is dat je naast het leren ook plezier hebt. Op die manier blijft wat je geleerd hebt veel beter hangen. Dit leren kan bijvoorbeeld tijdens een bestaand evenement zijn, waarbij je als team gaat samenwerken op het gebied van planning, voorbereiding, uitvoering en evaluatie.
Maar ook een nieuw evenement bedenken kan binnen het project.

Na afloop ontvang je een certificaat Young Leadership met daarin jouw persoonlijke competenties en vaardigheden. Ook wordt een MDT certificaat verstrekt, zoiets staat straks mooi op je CV!

Klik <hier> voor meer informatie over Helping Heroes en andere MDT projecten.