Hoe werkt het?

Young Leaders Academy (YLA) is een samenwerking tussen Scouting Nederland, Helping Heroes en jouw lokale Scoutingvereniging. Samen maken we een MDT-traject voor de explorers.

Scouting Nederland en Helping Heroes hebben een 10-stappen programma ontwikkeld dat tijdens de opkomsten gebruikt kan gaan worden. Helping Heroes (HH) zorgt voor begeleiding van het MDT Traject, helpt bij het maken van een projectplan, monitort dat er aan alle voorwaarden van MDT wordt voldaan en zorgt voor het activiteiten budget. Jouw Scoutingvereniging zorgt voor de begeleiding en bepaalt hoe het activiteitenbudget ingezet wordt.

Door het 10-stappen programma leer je skills die je in gaat zetten in een evenement dat je samen met jouw leiding gaat opzetten, met steun van het bestuur van jouw Scoutingvereniging.
Voor dat evenement stellen wij een budget beschikbaar en ondersteunen we je bij het voorbereiden.

En het mooiste is… aan het YLA zit ook een eigen insigne vast!

In het kort:

  • Je hebt een gaaf en leerzaam project, voor jezelf als leiding én voor jouw explorers,
  • Jij organiseert met jouw explorergroep een mooi en maatschappelijk (social impact) evenement waarvoor je budget beschikbaar krijgt,
  • Je krijgt begeleiding bij het maken van jouw projectplan en de organisatie via de coördinator van Helping-Heroes,
  • De explorers in jouw groep kunnen na afloop aanspraak maken op het unieke YLA insigne. Er zijn maar 300 insignes beschikbaar dus zeker iets om trots op te zijn,
  • Met het YLA programma heb je al een groot deel van het trainingsprogramma voor leiding te pakken. Dus ook voor de toekomst van jouw explorers biedt YLA volop kansen!