Young Leaders Academy (YLA) is opgezet door Helping Heroes in samenwerking met Scouting Nederland. Daarnaast werken we samen met Stichting NL Cares en Stichting Lach.

Aan de hand van een stappenplan ga je als onderdeel van je Scoutinggroep een maatschappelijke activiteit organiseren om zo jouw talenten aan leiderschap competenties te vergaren. Met andere woorden, hoe kun jij jouw leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en in praktijk ten uitvoer brengen.

Het idee is dat je naast het leren ook plezier hebt. Op die manier blijft wat je geleerd hebt veel beter hangen. Dit leren kan bijvoorbeeld tijdens een bestaand evenement zijn, waarbij je als team gaat samenwerken op het gebied van planning, voorbereiding, uitvoering en evaluatie.

Na afloop ontvang je een certificaat Young Leadership met daarin jouw persoonlijke competenties en vaardigheden. Ook wordt een MDT certificaat verstrekt, zoiets staat straks mooi op je CV! Als je later het traject voor leiding binnen de Scouting wilt ingaan, heb je met jouw insigne en het YLA traject al een flinke voorsprong. Dat is dus mooi meegenomen!

Klik hier voor meer informatie over Helping Heroes en andere MDT projecten.